Re: Прогулянки по Нац. природному парку „Подільські товтри”
Сб мар 14, 2015 19:43
Це устя Тернави, ліворуч вже Дністер видніється, зроблено фото з заказника "Чапля", фотці мабуть не менше 10 років, тому ще нема збудованого борделю "Ксенія" Ось те місце 09.05.2023
Вс мар 15, 2015 02:12
Добрый день! Прошу знающих людей поделиться информацией. На майские праздники мы собираемся в пеший поход по следующему маршруту: от Михайловки вдоль Гниловодки до Тернавки, затем вдоль Тернавки до Демшина и Субича. От Субича выход к Студенице, затем вверх по течению Студеницы до Совьего Яра. Интересует ряд вопросов:
1. Транспорт. Приезжать и уезжать мы будем через Шепетовку. Ещё ситуация осложняется тем, что группа у нас будет большая - 15-20 человек. Как проще и быстрее добраться к началу маршрута? Как ходит рейсовый транспорт, каковы цены? Можно ли арендовать автобус? Если подскажете координаты перевозчиков, буду очень рад. Назад собираемся ехать из Совьего яра в Каменец-Подольский, а оттуда в Шепетовку. Как, кстати, ходит рейсовый транспорт по трассе через Совий яр и на Каменец-Подольский?
2. Где имеются удобные места для ночлега в палатках группы 15-20 человек (7-9 палаток)?
3. Где имеются источники питьевой воды (родники, колодцы, чистые ручьи)?
Вс мар 15, 2015 20:20
З Шепетівки до Кам'янця щоденно відправляється 5-6 автобусів, ціни і розклад шукайте на бус.ком.юей. Назад вийдете в Совому Яру на дорогу і, якщо не всі зразу,то принаймні невеликими групами доїдете до Кам'янця. Для ночівлі проблем з місцем думаю не буде, гарні галявини є - за Супруньківцями,під Княжполем+джерело, між Княжполем і Сурженцями+джерело,під Фурманівкою,перед мостом під Китайгородом,в заповіднику "Чапля"(якщо не зріжете через урочище Окунь на Демшин), перед Субочем в ліску+джерело трохи далі в бік монастиря, за монастирем на "Стінці", біля Рогізни можна ставати при воді, можна і на горі, минувши Калачківці можна стати за дельтою Студениці, або на місці Нижніх Патринець.
Про воду - само собою в селах набирати, також я вже вказував джерела під Княжполем, між Княжполем і Сурженцями, перед Субочським монастирем два є, на Горошковій горі. Це ті що я точно знаю, може й ще де є.
Вт мар 17, 2015 07:51
Перед урочищем буде Китайгород, було б дурницею минути його і не пройтись старовинною дорогою,оглянути костел і руїни маєтку, от там і поповните запаси води. Взагалі вода в Окуні візуально чиста, але у верхів'ях є хутір.